Proces postizanja nagodbe u postupku izvanredne uprave Agrokora jedan je od najkompleksnijih u poslovnoj praksi Hrvatske i Europe zbog složenosti Agrokora kao poslovnog sustava, ukupnog iznosa duga te velikog broja od čak 5,700 vjerovnika. Ova rubrika sadrži sve vijesti o procesu postizanja nagodbe za sve uključene dionike kao i najnovije detalje i razvoj događaja.

Izvanredna uprava Agrokora i Sberbank potpisali sporazum kojim se utvrđuju koraci koji će rezultirati povlačenjem tužbi i priznavanjem tražbina Sberbanka

Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško i prvi potpredsjednik Uprave Sberbanka Maksim Poletaev potpisali su sporazum kojim su utvrđena načela prema kojima će Sberbank i povezana društva u primjerenom vremenskom roku povući tužbe koje su pokrenuli protiv Agrokora i njegovih povezanih društava te prema kojima će izvanredni povjerenik priznati osporene tražbine Sberbanka i predložiti da se priznate tražbine Sberbanka uključe u ažurirani popis priznatih tražbina podnesen Trgovačkome sudu u Zagrebu.

Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško rekao je: “Zadovoljan sam što smo uspjeli usuglasiti načela i plan koji se nadamo ostvariti što se tiče rješavanja dvaju glavnih pitanja sa Sberbankom – da oni povuku tužbe i da Agrokor prizna njihove tražbine. Ovaj će sporazum izvanrednoj upravi i Sberbanku omogućiti da zajedno nastavimo konstruktivno raditi na postizanju ukupne nagodbe među svim vjerovnicima. Priznavanje tražbina Sberbanka omogućit će im glasanje u nagodbi i olakšati nam napredovanje prema zajedničkom cilju, a to je nagodba koja će novome Agrokoru donijeti održivu budućnost.”