Proces postizanja nagodbe u postupku izvanredne uprave Agrokora jedan je od najkompleksnijih u poslovnoj praksi Hrvatske i Europe zbog složenosti Agrokora kao poslovnog sustava, ukupnog iznosa duga te velikog broja od čak 5,700 vjerovnika. Ova rubrika sadrži sve vijesti o procesu postizanja nagodbe za sve uključene dionike kao i najnovije detalje i razvoj događaja.

Izjava članova Privremenog vjerovničkog vijeća

Povodom medijskih komentara o angažiranju savjetnika u postupku izvanredne uprave u Agrokoru, članovi Privremenog vjerovničkog vijeća su o ovoj temi danas razgovarali i žele priopćiti :

Postupak izvanredne uprave u Agrokoru je zakonski uređeni postupak, kojega vode zakonom propisana nadležna tijela, uz jasno definirana ovlaštenja nadležnog suda, uključujući i sudske nadzorne ovlasti.

Vjerovnici Agrokora su uložili značajna sredstva u Agrokor, te su u skladu sa zakonom zajedno s izvanrednim povjerenikom i angažiranim savjetnicima Agrokora fokusirani na oporavak što je moguće većeg dijela svojih tražbina.

U tom smislu cijenimo rad izvanredne uprave i angažiranih savjetnika, bez kojih ovaj posao ne bi bilo moguće valjano obaviti .

Postizanje nagodbe u iznimno kratkom zakonom propisanom roku naš je prioritet.