Proces postizanja nagodbe u postupku izvanredne uprave Agrokora jedan je od najkompleksnijih u poslovnoj praksi Hrvatske i Europe zbog složenosti Agrokora kao poslovnog sustava, ukupnog iznosa duga te velikog broja od čak 5,700 vjerovnika. Ova rubrika sadrži sve vijesti o procesu postizanja nagodbe za sve uključene dionike kao i najnovije detalje i razvoj događaja.

Održana 22. sjednica Privremenog vjerovničkog vijeća

Danas je održana 22. sjednica Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora d.d. na kojoj prisustvovali svi njezini članovi; predstavnica skupine vjerovnika „veliki dobavljači“, predstavnik skupine vjerovnika „mali dobavljači“ te predstavnici Knighthead Capital Management, LLC kao predstavnici skupine vjerovnika „imatelji obveznica“, predstavnici Sberbank of Russia kao predstavnici skupine vjerovnika „neosigurani vjerovnici“ i predstavnici Zagrebačke banke d.d. kao predstavnika skupine vjerovnika „osigurani vjerovnici“.

U skladu s devnim redom sjednice, Izvanredna uprava izvijestila je članove vijeća o 92 žalbe protiv rješenja o potvrdi Nagodbe kao i o odgovoru Agrokora na pristigle žalbe koji je poslan na Trgovački sud u Zagrebu. Članovi su dobili i informaciju o pripremama koje su u tijeku za implementaciju Nagodbe kao i izvještaj o poslovanju Grupe s posebnim naglaskom na maloprodaju i veleprodaju.