Proces postizanja nagodbe u postupku izvanredne uprave Agrokora jedan je od najkompleksnijih u poslovnoj praksi Hrvatske i Europe zbog složenosti Agrokora kao poslovnog sustava, ukupnog iznosa duga te velikog broja od čak 5,700 vjerovnika. Ova rubrika sadrži sve vijesti o procesu postizanja nagodbe za sve uključene dionike kao i najnovije detalje i razvoj događaja.

Održana 23. sjednica Privremenog vjerovničkog vijeća

Danas je održana 23. sjednica Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora d.d. kojoj su prisustvovali svi članovi.

Uvodno, na današnjoj sjednici su članovi PVV-a još jednom upoznati s činjenicom da je nagodba postala pravomoćna 26. listopada 2018. godine, čime je ispunjen jedan od nekoliko odgodnih uvjeta o kojima ovisi provedba nagodbe, kao i sa sljedećim koracima koji su planirani kako bi nagodba mogla biti što prije provedena.

Također, izvanredna uprava je prezentirala poslovne rezultate Agrokor Grupe za razdoblje od siječnja do kolovoza ove godine. Grupa Maloprodaja i veleprodaja, Prehrana i Poljoprivreda u prvih osam mjeseci 2018. godine ostvarile su ukupno 16,07 milijardi kuna nekonsolidiranih prihoda te 1,46 milijardi kuna operativne dobiti. U odnosu na planirane vrijednosti za razdoblje, EBITDA je veća za 25,5 milijuna kuna. Najveći utjecaj na povećanu realizaciju operativne dobiti imali su rezultati grupe Maloprodaja i veleprodaja, primarno Konzuma te rezultati grupe Prehrana.

Članovi PVV-a su danas izvanrednom povjereniku dali suglasnost za razrješavanje poslovnog odnosa s društvom Stega Tisak d.d., a u nastavku sjednice je prezentirano i raspravljeno više drugih aktualnih tema vezanih uz poslovanje operativnih kompanija.