Postizanje nagodbe za sve vjerovnike glavni je cilj izvanredne uprave. Detaljnu strukturu i sažetak ključnih aspekata nagodbe, dodatna pojašnjenja i razne servisne informacije kao i informacije o pravima i obvezama svakog od vjerovnika, pronađite u nastavku.

Poslovanje Grupe Agrokor obilježavaju završne pripreme za implementaciju Nagodbe

Agrokor mjesečno izvješće siječanj 2019

Objavljeno je mjesečno izvješće o poslovanju 16 kompanija iz Grupe Agrokor koje obuhvaća razdoblje od 11. siječnja do 10. veljače 2019. godine. Za financijske rezultate kompanija za godinu završenu s 31. prosincem 2018. godine postoji zakonska obveza revizije. Očekuje se da će revidirani rezultati biti dostupni tijekom travnja 2019. godine. Slijedom toga u ovo mjesečno izvješće nisu uključeni rezultati poslovanja kompanija u prosincu. Mjesečni rezultati poslovanja u 2019. godini za kompanije obuhvaćene izvještajem nastavit će se redovno objavljivati u budućim izvještajima.

Prethodno razdoblje u Grupi Agrokor obilježile su završne pripreme implementacije nagodbe te se očekuje skora javna objava datuma početka provedbe nagodbe odnosno datuma s kojim će biti izvršen prijenos gospodarskih cjelina društava Agrokor Grupe na društva Novu Grupu.

U sklopu priprema za provedbu Nagodbe sukladno dogovoru vjerovnika u Nagodbi, započela je procedura imenovanja uprava/direktora budućih zrcalnih kompanija. Procedura imenovanja menadžmenta zrcalnih kompanija jedan je od koraka u procesu pripreme implementacije Nagodbe vjerovnika u Agrokoru te je važna pretpostavka da na dan početka provedbe implementacije zrcalne kompanije zažive u potpunosti.

Uprave/direktori zrcalnih kompanija u većini kompanija ostat će isti kao i u postojećim društvima Grupe. Do promjena će doći samo u nekoliko manjih tvrtki u kojima su pojedini članovi uprava/direktori samoinicijativno najavili odlaske iz drugih razloga.