Postizanje nagodbe za sve vjerovnike glavni je cilj izvanredne uprave. Detaljnu strukturu i sažetak ključnih aspekata nagodbe, dodatna pojašnjenja i razne servisne informacije kao i informacije o pravima i obvezama svakog od vjerovnika, pronađite u nastavku.

Ugovor o najstarijem kreditu i Ugovor o naknadi za poslove agenta zajmodavaca

U skladu s najavom izvanrednog povjerenika Fabrisa Peruška izvanredna uprava Agrokora danas je objavila dokumete koji su dostavljeni i Trgovačkom sudu u Zagrebu.

Objavljen je Ugovor o najstarijem kreditu u pročišćenoj verziji. To znači da su u dokument uključene sve izmjene i dopune iz svih ankesa koji su skopljeni do danas. Također, objavljen je i Ugovor o naknadi za poslove agenta zajmodavaca po vjerovnika Ugovoru o najstarijem kreditu. Riječ je o agentu, Madison Pacific Trust Limited,  čija je uloga u ovakvim aranžmanima administrativno tehničke naravi i potrebna da bi se koordinirao veliki broj nepovezanih međunarodnih vjerovnika (njih preko 40) koji sudjeluju u Ugovoru, te pojednostavile procedure vezane uz provedbu Ugovora.

Također, uloga agenta je i da sudionike aranžmana obavještava o statusu Ugovora i svim promjenama vezanima uz njega što je uvriježena međunarodna praksa pri ovakvim poslovima.

U Ugovoru o najstarijem kreditu navedeni su inicijalni zajmodavci, a istom su kasnije pristupili i drugi.

Ugovor o najstarijem kreditu

Ugovor o naknadi za poslove agenta zajmodavaca